Dive Dive Dive in 't Zonnige Zilte Zeeland

voor professioneel begeleide duiken op uw maat

Discover Dutch Divers' Delta !!

Dive Dive Dive is de duikschool die in Zeeland velerlei duikopleidingen voor u kan verzorgen waaronder ook opleidingen in de zogenoemde extended range. Daarnaast hebben wij ons ook gespecialiseerd in het begeleiden van duikers die zelf de weg nog niet zo weten in de Zeeuwse wateren. Discover Dutch Divers' Delta !!

Wat maakt duiken in Zeeland zo spectaculair?

Duiken in Zeeland is eigenlijk altijd spectaculair te noemen. Het veelzijdige onderwaterleven gestuurd door de getijdenwaterbewegingen maken het tot een uniek en spannend onderwaterpark. Het hele jaar door blijft het biotoop de duiker fascineren. Geen duik is hetzelfde, maar hoe komt dat eigenlijk?  Allereerst is er vier keer per dag de afwisseling door eb en vloed. Miljoenen liters water stromen in en uit de Oosterschelde en dat veroorzaakt -in combinatie met de vele zandbanken- forse stromingen.  Voor het onderwaterleven betekent dit volop genieten. Voor de duiker betekent het dat je niet altijd zo maar het water in kunt gaan want je moet eerst een goede duikplanning maken voordat je al dat moois kunt bewonderen.

Met wat ervaring kun je ook heuse driftduiken maken waarbij het onderwaterleven als een film aan je voorbij trekt. Of hou je van diepte? Op sommige plaats is het behoorlijk diep, tot 45 meter aan toe. Dit betekent dat de liefhebber ook gemakkelijk decompressieduiken kan maken in Zeeland.

Daarnaast speelt natuurlijk een rol dat de ontstaansgeschiedenis van Grevelingen, Oosterschelde en Veerse Meer zodanig verschilt dat dat automatisch heeft geleid tot een grote biodiversiteit. Daar waar de Noordzee uit zand bestaat, zijn de oevers van de Zeeuwse wateren bekleed met hard substraat en dat vormt een meer dan uitstekende garantie voor een grote biodiversiteit. Oesters, mossels, vele soorten vissen, krabben en kreeften in vele soorten, zeekatten, anemonen, zeesterren, naaktslakken, zakpijpen en zelfs een koraalsoort vormen het decor voor een boeiende duik. Geen wonder dat de Oosterschelde tot onderwaterpark is verheven en onze divemasters en instructeurs weten die mooie plekjes te vinden.

Ieder moment van het jaar is het onderwaterleven weer anders en dat zorgt ervoor dat geen duik hetzelfde is. In maart komen de snotolven, in mei de sepia's en daarna verschijnen de blauwtipjes en groene wierslakken. Vanaf de zomerperiode zijn er grote scholen harders te vinden en tot slot leidt de vijfdradige meun het jaar tot een einde. De biologische kalender op http://www.scubaxp.be/onderwaterleven/biologischekalender.aspx biedt je uitgebreide informatie daarover.

Tot slot liggen er in de Zeeuwse wateren tal van interessante onderwaterobjecten. Hard substraat trekt onderwaterleven aan en op sommige plekken zie je de begroeide restanten van de geschiedenis van Zeeland: visserij en ondergelopen dorpen laten onderwater hun sporen na.  Ook reefballs, platforms, tal van kleinere wrakjes en n groot wrak bieden de duiker grote afwisseling en avontuur.  Zeeland is nu ook de place to be om te kunnen wrakduiken: De Zeehond, De Rat en Le Serpent liggen er klaar voor  ............... zie ook www.duikschooladvancedscubadiving.nl/Serpent.htm

Duiken is Zeeland is helaas niet geheel risicoloos. Je moet gebrevetteerd zijn om daar te mogen duiken. Ook kent Zeeland enkele potentile risico's waar de duiker rekening mee moet houden: getijdenwater en stroming zijn belangrijke factoren. Daarnaast kunnen objecten zoals netten en fuiken de duiker in de problemen brengen. Mocht je je niet helemaal senang voelen bij deze zaken dan kun je natuurlijk een beroep doen op onze professionele begeleiding.

Discover Dutch Divers' Delta !! Begeleide duiken met onbegrensde mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze begeleiding in te vullen, uw wensen staan daarbij centraal. In overleg wordt vooraf een plan gemaakt waarin uw ervaring en doelstellingen leidend zijn. Wil je rustig genieten van het onderwaterleven of wil je driften? Wil je ondiep of wil je een decoduik? Alles is bespreekbaar. De tijdsduur en data worden in overleg bepaald. Verder bestaat de mogelijkheid dat alles met een fotocamera wordt vastgelegd zodat u de duik nog eens kunt herbeleven. Uw veiligheid heeft bij ons uiteraard de hoogste prioriteit, onze instructeurs en divemasters zijn daarop zeer alert.

We kunnen ook een begeleide wrakduik naar de drie wrakken Le Serpent, de Rat en/of de Zeehond voor je verzorgen. Zie www.duikschooladvancedscubadiving.nl/Serpent.htm

Prijs? Afhankelijk van het aantal deelnemers en de reisafstand. Voor de prijs hoeft u zich al dat moois niet te onthouden. We werken vanuit Zierikzee in Zeeland ................

Discover Dutch Divers' Delta !!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ferry van Dorst via +31(0)6 3642 8515 of mail naar ferryvandorst@gmail.com

 

 Homepage Duikschool Advanced Scuba Diving

Zeeland, Grevelingen, Discover Dutch Divers' Delta !!Oosterschelde, veerse meer, begeleide duiken Zeehond Serpent De Rat wrak wrakken, wrecks Scharendijke, nitrox  decoduiken  duikschooladvancedscubadiving  duikschool  advanced  scuba  diving  duikschool advanced scuba diving  duiken  duikopleidingen  iantd  cmas  nob  padi technisch  driftduiken getijdenwater duiksport  nitrox  trimix  specialties  decompressie  gevorderde duiker  NOB  IANTD  TDI  Specialties  technisch duiken  decoduik    decompressie  deco-boei  duikbrevet  duik brevet  duikschool  opleidingen  opleiding  cursus  cursussen  divemaster  instructeurs  leren duiken  sportduiken  diepzee duiken  EANx  eanx  Grevelingen   Zeeland  Nederland  instructeur  NOB-instructeur  IANTD-instructeur  zwembad  oosterschelde  duiken in Nederland  diving in the Netherlands  international  scubadiving  divedivedive  dive dive dive onderwaterpark Oosterschelde biotoop begeleide duiken begeleiding duiken